fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: Sharda Nandram

Welkom bij een nieuwe aflevering van de New Female Leaders podcast

Van harte welkom bij een nieuwe aflevering van het vijfde podcast seizoen van New Female Leaders. Dit seizoen duiken we verder de diepte in en onderzoeken we met elkaar wat er nodig is om authentiek te kunnen leiden.

In deze tweede maand staat het thema ‘Connection’ centraal en spreken we met onze gasten over verbinding met je intuïtie. Deze week heeft spreekt Caroline met Lex Empress, improvisatie- en transformatie expert. Laat je inspireren door deze prachtige, krachtige vrouw!

Luister naar deze podcast op

Lex Empress

“Dan raak je mij heel diep en ik denk dat daar de basis zit van wat authenticiteit en eerlijkheid is. De basis zit daar, op het moment dat je de waarheid aanraakt, dan komen we allemaal thuis.

– Lex

Here’s what you will learn:

 • Dat het belangrijk is dat je als authentiek leider zowel je zwakkere als sterkere kanten durft te benoemen. Je hoeft jezelf niet te downgraden, maar het is ook goed als je als leider eerlijk kan zeggen ‘ik weet het ook niet, laten we samen kijken’. 
 • Waarom het belangrijk is om als leider, als individu, als team en als bedrijf continu te blijven kijken wie je werkelijk bent.
 • Het belang van veiligheid om te komen tot authenticiteit.
 • Dat je, als je voelt dat een situatie uit balans raakt, het belangrijk is om te vertragen, je stem te verlagen en even uit de ruimte en uit de dialoog te stappen.
 • Waarom het veel moed kost om authentiek te kunnen zijn binnen een systeem dat daar nog niet altijd op ingericht is.
 • Het belang van radical kindness en moed en hoe deze twee zaken met elkaar samenhangen.
 • Dat je je intuïtie vaak kunt voelen in je onderbuik.
 • Waarom je, op het moment dat je in de openheid gaat staan en vanuit daar vragen durft te stellen, juist dan vanuit intuïtie kunt gaan leiden.

 Scroll naar beneden voor een introductie, show notes en relevante links

Kom tot jouw eigen definitie van authentiek leiderschap met het New Female Leader boek

In het boek New Female Leader geeft Caroline concrete handvatten voor hoe je als vrouw kunt leiden én bij je eigen waarden blijft. Ze laat inspirerende vrouwelijke rolmodellen aan het woord, geeft tips om het op jouw manier te doen en haalt relevante onderzoeken aan, zodat je tot je eigen authentieke definitie van leiderschap kunt komen.

 

Introductie

Lex Empress is een internationaal bekende vocaliste en een expert in improvisatie. Ze fungeert als brug om mensen te verbinden met hun innerlijke waarheid en hen in staat stelt om hun volledige potentieel te leven. 

Al haar hele leven is Lex een inspirator geweest. Met haar intuïtieve stemgeluid betovert ze enorme mensenmassa’s op transformatieve festivals, intieme muziekoptredens, leiderschapstrainingen, met haar online programma “Mother Of Pearl” en 1-op-1 coaching. 

Ze brengt haar kwaliteiten in al haar werk naar voren, van boardroom tot performance, van retraites tot coaching naar leiderschapstrainingen.

 Scroll naar beneden voor show notes en relevante links uit het interview

Nextory

Rondom ieder thema stellen we een boekenlijst voor je samen, met daarop titels die getipt zijn door onze interviewees én door ons. Zo kun je nog meer de diepte induiken en je kennis vergroten over het thema dat centraal staat! Je vindt de boekenlijst op onze eigen boekenpagina.

En het beste nieuws is, jij krijgt maar liefst 60 dagen gratis toegang tot onze partner: Nextory. Hoe dit werkt? Heel simpel! Ga naar Nextory, vul de unieke campagnecode ‘NewFemaleReaders’ in en de rest wijst voor zich!

Wat is jouw favoriete quote of les uit deze aflevering? Be a role model en deel jouw inzichten in de comments

Show notes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [00:00:00]
 • Caroline stelt Lex voor en vraagt haar eerst naar wat authentiek leiderschap voor haar nou precies betekent.
 • [00:07:31]
 • Het kan spannend zijn om echt authentiek te zijn omdat dit wel degelijk consequenties kan hebben. Het is voor iedereen dan ook belangrijk dat de authenticiteit breed gedragen wordt, omdat dan het gewenste eindresultaat beter behaald kan worden.
 • [00:14:15]
 • Caroline en Lex bespreken het belang van veiligheid om te komen tot authenticiteit.
 • [00:17:56]
 • Lex vertelt wat zij nodig gehad heeft om echt vanuit authenticiteit te kunnen leven en leiden en het belang van vertragen, indien nodig, hierbij.
 • [00:25:48]
 • De wens van Lex voor de wereld is horizontaal georiënteerd leiderschap, waarin begrepen wordt dat iedereen een significante schakel is in de structuur en dat alles belangrijk is.
 • [00:30:34]
 • Lex gebruikt altijd drie pilaren; radical authenticity, radical honesty én radical kindness; waarbij deze laatste pijler betekent dat de prioriteit altijd moet zijn veiligheid en handelen vanuit compassie, liefde en aanwezigheid.
 • [00:37:02]
 • Intuïtie is voor Lex een heel belangrijk onderdeel van het geheel; als intuïtie werkt, werkt het geheel beter.
 • [00:42:55]
 • Op het moment dat angst nog heel erg regeert, is het bijna onmogelijk om naar je intuïtie te luisteren.
 • [00:48:32]
 • Humor en presentie, volledige aanwezigheid, helpen Lex om te dealen met alles wat op haar afkomt. Dit is een heel belangrijk onderdeel van haar improvisaties on stage.
 • [00:56:15]
 • Met de absolute waarheid raak je mensen in het diepst van hun wezen. Niet iedereen zal er direct op kunnen reageren, maar je plant een zaadje voor verandering.
 • [00:59:25]
 • Lex legt uit dat intuïtie de basis is voor leiderschap, hoewel de term intuïtie in het openbaar vaak nog liever vermeden wordt. Ratio en rede hebben we ooit op een voetstuk geplaatst en hebben er voor gezorgd dat we afgedreven zijn van onze intuïtie.
 • [01:02:40]
 • Aan huidige en toekomstige leiders wil Lex graag nog wat meegeven…

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

In het boek New Female Leader geeft Caroline concrete handvatten voor hoe je als vrouw kunt leiden én bij je eigen waarden blijft.

Laat hier een comment achter

New Female Leaders gelooft in rolmodellen. En jij bent ook een rolmodel! Laat je persoonlijke naam of initialen achter en laat ons weten wat je vindt. Veel dank alvast voor je waardevolle bijdrage aan dit gesprek!

Note: voer geen bedrijfsnamen of urls toe aan de comments. Ongepaste comments worden verwijderd van de pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.

Het handboek voor nieuw leiderschap vanuit je eigen waarden

De afgelopen 2 jaar hebben we besteed aan het onderzoeken wat het nu betekent om als vrouw te leiden vanuit je authentieke zelf. Samen met jou zijn we op een zoektocht om uit te vinden wat het nu betekent om vanuit je eigen waarden te leiden in deze — nog steeds patriarchale — samenleving.

Inmiddels zijn we zo'n 70 gesprekken verder en is er een BOEK!  Zie dit boek als een handboek om je eigen definitie aan leiderschap te geven, waarbij we een model hebben ontwikkeld met handvatten hoe je dit nou het beste kunt doen. Het boek bevat tips van de rolmodellen, in combinatie met Caroline haar visie, analyse en wetenschappelijk onderzoek, zodat je tot je eigen authentieke vorm van leiderschap kunt komen.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

Invisible Women
Caroline Criado Perez
Ontdek hoe de schokkende gender bias invloed heeft op ons dagelijks leven!
De Gulden Snede
Wilma de Rek
Hoe zorgen we dat de aarde leefbaar blijft? Moet er meer Europese samenwerking komen? Wat te doen tegen oprukkend populisme? Je leest het hier!

New Female Leaders Accelerator

Hét leiderschapsprogramma voor alle vrouwen die hun eigen definitie aan leiderschap willen geven

Het is niet eenvoudig om als vrouw authentiek te leiden.

Maar het kan wel!

Droom jij er ook van te staan voor wie je echt bent? Om te leiden vanuit vrijheid, verbinding, zelfbewustzijn en je eigen waarden? Je kwaliteiten maximaal in te zetten en je potentieel te benutten om de wereld een stukje beter te maken? 

En wil je een netwerk van vrouwen hebben die net zo ambitieus zijn als jij? Wil je worden geïnspireerd door rolmodellen en zelf een rolmodel zijn voor anderen? En ook nog gecoacht te worden door de beste Executive Coaches?

Dan is de Accelerator voor jou!

Plan nu een Discovery Call om meer te weten te komen!

 

Check in met New Female Leaders

Connect met Caroline

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders