fbpx
Luister naar de nieuwste podcast met een Female Leader: #41 Talitha Muusse

Welkom bij een nieuwe podcast van New Female Leaders

De nummer 1 podcast over vrouwelijk leiderschap waarin we samen met vrouwelijke rolmodellen en experts de vraag onderzoeken wat authentiek vrouwelijk leiderschap nu precies is. En hoe kun je als vrouw in deze tijd impact maken en tegelijkertijd ook bij jezelf blijven? 

Dit keer spreken wij een vrouw met een passie voor het verduurzamen van de textielindustrie. Samen met Lieke Pijpers richtte zij de, inmiddels, grootste marktplaats voor designer re-sale op: Thalita van Ogtrop.

Luister naar deze podcast op

Thalita van Ogtrop

“ Van design tot de circulaire economie en van zakelijk tot spiritueel”

– Thalita

Here’s what you will learn:

 • Waarom en hoe je goed voor je team moet zorgen
 • Hoe je de balans tussen mannelijke- en vrouwelijke energie vindt 
 • Hoe je investeerders meekrijgt door hun taal te spreken
 • Wat spiritualiteit allemaal voor jou en je bedrijf kan doen
 • Waarom je altijd je intuïtie moet volgen

 Scroll naar beneden voor een introductie, shownotes en relevante links

The difference between dreams & reality is called action

Wil je alles uit deze aflevering halen en je inzichten omzetten naar actie? Download dan nu de gratis "From Insights to Action" Minicourse

Introductie

Van design tot de circulaire economie, Thalita van Ogtrop heeft zich volledig gestort op de duurzame hoek. 6 Jaar geleden richtte ze samen met Lieke Pijpers tech bedrijf  “The Next Closet” op. Begonnen in een kraakpand en inmiddels de grootste marktplaats van designer re-sale van de Benelux. De achterliggende gedachte is dat je het extreem makkelijk kan maken om je kleding online te verkopen en tweedehands hip te maken. De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën, vertelt Thalita. Afgelopen september won Thalita met haar platform de Loey Award voor de meest talentvolle vrouwelijke ondernemer in de Nederlandse online industrie!

“Vaak wordt met mannelijk leiderschap de mens overgeslagen, terwijl de meest succesvolle bedrijven dat zijn geworden door hun team, de mensen dus. Je moet dus echt investeren in je team, hen blijven motiveren en in hun kracht zetten,” aldus Thalita. Deze overtuiging maakt dat zij haar eigen context heeft gecreëerd binnen haar bedrijf. Maar zelfs dan raakt een team wel eens uit balans. Thalita vertelt over een interessante clash die het hele bedrijf raakte en hoe zij deze lastige kwestie oploste.

Thalita ervoer nooit een barrière toen zij funding op wilde halen: “Ik denk dat het een beetje mijn voordeel was dat ik zo bleu, naïef en vol enthousiasme er gewoon voor gegaan ben.” In dit interview vertelt Thalita hoe zij met deze instelling uiteindelijk miljoenen ophaalde en een miljoenenbedrijf opzette. Door te praten met succesvolle rolmodellen die haar zijn voorgegaan, zoals Corinne Vigreux en Janneke Niessen, krijgt ze telkens weer meer energie om door te gaan.

Maar dat niet alleen.Thalita vertelt ook uitgebreid over haar spirituele kijk op het leven. Hoe ze zich, wanneer ze zichzelf voorbij loopt, terugtrekt en weer in contact komt met haar eigen kern. Herken je dat, het gevoel van in een sneltrein zitten of jezelf voorbij galopperen? Precies dat gevoel beschrijft Thalita. En met concrete voorbeelden vertelt ze ons hoe ze weer terug bij zichzelf komt. Een waanzinnig voorbeeld van een vrouw die laat zien dat het zakelijke het spirituele niet uitsluit. Juist niet.

Inspiring Top fifty lijst 2017, Sprout Challenger lijst, The Next Women top 100 lijst 2019.

 Scroll naar beneden voor shownotes en relevante links uit het interview

Wat is jouw favoriete quote of les uit deze aflevering? Be a role model en deel jouw inzichten in de comments

Shownotes

 

 • Tijdstip
 • Notes
 • [0.03.25]
 • Thalita over leiden op een “goede manier”
 • [0.05.28]
 • Big dreams start small. Thalita deelt hoe ze haar bedrijf uitbouwde van krakerspand naar een 7-figure business
 • [0.10.12]
 • Thalita deelt haar ervaring over het vrouw zijn in de tech wereld
 • [0.12.27]
 • Thalita leerde zichzelf de lingo aan die investeerders wilden horen waardoor ze hen binnenhaalde.
 • [0.15.07]
 • Wanneer de moed Thalita in de schoenen zakt haalt zij haar energie uit gesprekken met andere vrouwelijke leiders. Daarna is het een kwestie van gaan.
 • [0.16.40]
 • Hoe Thalita haar balans vindt en ontwikkelt door middel van spiritualiteit, cursussen en andere activiteiten
 • [0.24.04]
 • Thalita over haar default mode: de galop modus die ze echter ook uit kan zetten door zich meer op spiritualiteit te richten.
 • [0.29.41]
 • Thalita vertelt over haar diverse team. Hoe richt je een team in dat elkaar ondersteunt en constant ontwikkelt? Thalita legt uit hoe zij dit systematisch aanpakt
 • [0.36.47]
 • Thalita beschrijft een pijnlijke situatie waarbij zij en haar team in de clash kwamen met een nieuwe werknemer, leer van Thalita hoe je hiermee omgaat
 • [0.40.37]
 • Thalita vertelt waarom het essentieel is om jezelf te blijven ontwikkelen en ze onderstreept het belang van het luisteren naar je innerlijke stem

Ideas without action are useless

Wat betekenen deze inzichten voor jou? Download nu de gratis "From Insights to Action" Minicourse. Reflecteer en: take action

Laat hier een comment achter

New Female Leaders gelooft in rolmodellen. En jij bent ook een rolmodel! Laat je persoonlijke naam of initialen achter en laat ons weten wat je vindt. Veel dank alvast voor je waardevolle bijdrage aan dit gesprek!

Note: voer geen bedrijfsnamen of urls toe aan de comments. Ongepaste comments worden verwijderd van de pagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments van anderen

 • Nog geen reacties geplaatst. Plaats hierboven jouw reactie.

Beluister ook één van de andere shows!

Wil jij jezelf verder ontwikkelen als leider?

Een podcast of video is vaak heel vluchtig, terwijl de waarde juist in de details zit. Verwerk de inzichten en vertaal de theorie naar de praktijk van jouw leven met ons Authentic Leadership Journal. Simpel en doeltreffend, zonder dat het je te veel tijd kost.

Niks missen van New Female Leaders?

De laatste shows, waardevolle content & updates over leiderschap waardoor jij verder groeit in jouw leiderschaps journey.

Onze meest recente shows

Currently reading

Invisible Women
Caroline Criado Perez
Ontdek hoe de schokkende gender bias invloed heeft op ons dagelijks leven!
De Gulden Snede
Wilma de Rek
Hoe zorgen we dat de aarde leefbaar blijft? Moet er meer Europese samenwerking komen? Wat te doen tegen oprukkend populisme? Je leest het hier!

Ontwikkel jezelf als female leader

Find your instinctive strengths

Een van de dingen die we constant terughoren in de interviews is dat het zo belangrijk is goed te weten wie je zelf bent. Tijdens een Insights Session met Caroline krijg je hier aan de hand van een aantal tests en haar visie helderheid over. 3 plekken per maand. Hope to meet soon!

- Caroline

Check in met New Female Leaders

Connect met Caroline

“ If you want to be a woman in power, empower other women.

NIna Shaw

Onze podcasts zijn beschikbaar op

Connect met New Female Leaders